Over Pabob

Mijn naam is Joke Kammer-Veldheer en ik ben direkteur/eigenaar van Pabob. Na jaren werkzaam te zijn geweest als jeugdlogopedist bij een gezondheidsdienst deed de gelegenheid zich voor om over te stappen naar een andere professie.

Aangezien ik geloof in preventie en vanuit dat oogpunt ook altijd werkzaam ben geweest was het voor mij logisch om mij bij de overstap op kortdurende interventie te richten.

In mijn vorige werk kwam ik soms in aanraking met moeilijke opvoedsituaties in gezinnen. Ik dacht dan vaak dat op tijd deskundige begeleiding voorkomen had kunnen worden dat kleine problemen zich tot een complexe situatie hadden ontwikkeld die voor de ouders, onbedoeld, uit de hand was gelopen.

Het deed mij besluiten om een opleiding op dat vlak te gaan volgen. Aan de Hogeschool te Utrecht, faculteit Maatschappij en Recht, heb ik dan ook de opleiding Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding gevolgd en met succes beëindigd. Door deze opleiding ben ik nu gecertificeerd oudercoach, die werkt volgens de OPAD- methodiek. Door mijn ervaring als jeugdlogopedist breng ik als speciale competentie “verbale en non-verbale communicatie en interactie” mee in dit nieuwe werk.

Een andere passie is zingen. In mijn vrije tijd zing ik klassieke sopraanpartijen in een koor en bij korte projecten met kleine bezetting. Ook op dat gebied heb ik mij via extra scholingen verder bekwaamd en kan stem- en presentatiecoaching geven.